buurtwarenhuis punter logo - 1001 artikelen onder een dak - gezellig winkele in amsterdam


 

 

 buurtwarenhuispunter.nl | Contact | Onze Webshop |

Donzen Dekbed

Donzen Dekbedden met 90% Ganzendons of 65% Eendendons.
Van 1 persoons t/m 2 persoons Lits Jumeaux maten!


Hieronder vind je informatie over ons assortiment aan donzen dekbedden. Wij proberen deze pagina's zo up to date mogelijk te houden. Alle genoemde info en aanwezige voorraad is echter onder voorbehoud van typefouten, prijswijzingen en/of vergissingen. Neem contact met ons op als je 100% zeker wilt zijn van een prijs of de voorraadstatus van een artikel.

Snelmenu: 90% Ganzendons Dekbed prijzen| 65% Eendendons Dekbed prijzen

Je kunt al onze donzen dekbedden online bestellen in onze webshop! Betalen kan veilig via Paypal, iDEAL of vooraf af via de bank.


lekker slapen onder donzen dekbedden - 90% ganzendons of 15% eendendons - Wij verkopen 2 soorten Donzen dekbedden

Je kunt diverse soorten donzen dekbedden kopen. De meest gebruikte dons-soorten zijn ganzendons en eendendons. Over het algemeen genomen is ganzendons een beter kwaliteit dan eendendons. Dit omdat ganzen grotere donsvlokken en veren aanmaken en deze zijn in principe beter in isoleren. Ook geven ze een beter volume en zijn ze veerkrachtiger dan de kleinere eendendons veertjes.Verder is de verhouding dons/veertjes bepalend voor het gewicht. Hoe meer veertjes, hoe zwaarder het dekbed. De officiele termen zijn als volgt:

  • Half dons: samengesteld uit minimaal 15% dons en 85% veertjes 
  • Dons: minimaal 65% dons en 35% veertjes 
  • Zuiver dons: 90%dons en 10% veertjes 

Wij verkopen donzen dekbedden gevuld met 90% Ganzen dons of een donzen dekbed gevuld met 65% Eendendons. De rest van de vulling bestaat dan uit veertjes.

Voordelen van Donzen Dekbedden

Het grootste voordeel van een dergelijk donzen dekbed (t.o.v. synthetisch of wol) is het gewicht. Een donzen dekbed is zeer licht van gewicht, in verhouding met een dekbed met grotendeels veertjes gevuld (van dezelfde vogelsoort) en helemaal vergeleken bijv. een wollen dekbed. Veel mensen slapen het lekkerste onder een lichte "deken". Andere voordelen van dons zijn dat het zeer veerkrachtig is en zeer goede isolerende en vocht regulerende eigenschappen heeft. Ganzendons is hier dan weer beter in dan eendendons.

Anti Allergisch

Wij verkopen op dit moment Donzen Dekbedden met 90% ganzendons. Deze dekbedden hebben een 100% katoenen tijk. Deze tijk is zo fijn ("katoen percale") dat er geen donsveertjes doorheen kunnen komen. En omdat dons erg luchtig, volumueus is en lang blijft, zal ook vocht sneller uit de vulling verdwijnen.Dit tesamen maakt deze donzen dekbedden ook zeer allergie-vriendelijk. Zorg daarom wel dat je elke morgen even je dekbed goed "opschudt". Deze donzen dekbedden hebben ook het öko tex standard 100 keurmerk. Dit keurmerk controleert op schadelijke stoffen en m.n. gericht op allergische reakties.

Casstte gestikt

De tijk is gestikt in vierkante blokken met verticale schotjes zodat de vulling goed op zijn plek blijft zitten, verdeeld over het hele dekbed. Dit noemt men "cassette gestikt". Deze opstaande schotjes zorgen voor een goede isolering bij de stiknaden. Zonder deze verticale schotjes kun je bij de stiknaden koude plekken krijgen. Dit is wat bij een carre gestikt dekbed kan voorkomen. Een carré gestikt dekbed is door en door gestikt ( van de onderste tot de bovenste tijk) waardoor er op de plek van de stiknaden dus eigenlijk geen vulling zit.Simpel gesteld: als je 2 identieke dekbedden met elkaar vergelijkt waarvan de één carre gestikt is en de ander cassette gestikt met schotjes, dan zal deze laatste in principe net iets warmer liggen.

Eendendons of Ganzendons

Wij leveren ook donzen dekbedden gevuld met 65% eendendons en 35% veertjes. Het gewicht van de eendendons dekbedden is hetzelfde als de ganzendons dekbedden. Echter door het verschil in eigenschappen van de dons-soorten, zijn er hoofdzakelijk de volgende verschillen te noemen:

  • Het dekbed met ganzendons ligt warmer dan een dekbed met eendendons. Dit omdat ganzendons beter isoleert en omdat ganzendons lichter is dan eendendons is er dus meer dons nodig om hetzelfde gewicht te verkrijgen.
  • Ganzendons blijft beter/langer volumeus. Mede doordat het eendendons dekbed meer veertjes bevat, kan dit iets minder "vol" aanvoelen en iets "steviger/stugger". Het 90% ganzendonzen dekbed zal dus wat soepeler zijn.
  • Ganzendons is behoorlijk duurder dan eendendons.

Ook deze eendendonzen dekbedden zijn cassette gestikt met opstaande schotjes langs de stiknaden voor nog betere isolering.

 Snelmenu: 90% Ganzendons Dekbed prijzen| 65% Eendendons Dekbed prijzen
Nieuws en Akties
Laatste toevoegingen:
Plastic Bierglazen 500 ml.

Wegwerp plastic borrelglaasjes, shotglaasjes 100 cc....

Speelgoed opbergboxen van Sunware in voorraad...

Sunware Water Line emmers met teilen en deksel sets...

EHBO boxen van Sunware...

Opvouwbare boodschappenkratjes met hengsel van Sunware, 24 liter...

Luxe plastic champagneglazen met zilver of goud voetje...


Sunware Nesta Rollerboxen, opbergboxen met wieltjes...


Sunware Cakedoos, vershouddoos toegevoegd...

Kunststof Taartdoos toegevoegd...

GOEDKOPE DEKBEDDEN AANBIEDING

Sunware Multibox- opbergbox met inzetbakje

Sunware Gastronorm professionele voedsel containers voor horeca/catering...

Nieuwe Opbergboxen: Sunware Omega

Petline Dierenvoer voorraadboxen...

Sterke hard plastic glazen voor camping of terras...


Gekleurde plastic wijnglazen...

Wegwerp alu/folie ovenschalen en bakjes...

Onbreekbare plastic wijnglazen...

Gekleurde wegwerp plastic champagneglazen...

Plastic borrelglaasjes - shotglaasjes...

Plastic Wijnglazen...

Plastic Champagneglazen...

Plastic longdrinkglazen...


65% Eendendons donzen dekbedden nu in de winkel en onze webshop...

Pagina toegevoegd: Disposables - Plastic Glazen, Borden, Bestek etc..

Magnetrondozen, Diepvriesdozen en andere voedseldozen...

Kunststof mandjes...

Kleine opbergdoosjes vanaf 0,5 liter in de Sunware q-line serie...

Sunware Camperbox en Office Boxen toegevoegd...

Hoofdkussens toegevoegd...

Pagina over Eendendonzen dekbedden geplaatst...

4 Seizoenen Wollen Dekbedden nu in de winkel...