buurtwarenhuis punter logo - 1001 artikelen onder een dak - gezellig winkele in amsterdam


 

 

 buurtwarenhuispunter.nl | Contact | Onze Webshop |

Palmblad Servies: Biologisch Afbreekbaar

Milieuvriendelijke wegwerp palmblad bordjes, bakjes, schalen en kommen


Let op: Wegens failliet gaan van onze leverancier van deze Palmblad producten, kunnen wij voor onbepaalde tijd helaas bijna geen palmblad servies meer leveren. Er zijn nog enkele items in voorraad maar helaas is de kans groot op "uitverkocht". Wij raden u aan eerst even contact met ons op te nemen als u een bestelling wilt plaatsen in de webshop of langs wilt komen in onze winkel.

Palmblad servies: Biologisch afbreekbaar wegwerp servies


Klik hier om dit milieuvriendelijke palmblad wegwerp servies online te bestellen in onze webshop 

Het palmblad servies is een mooi alternatief voor milieu bewuste mensen die op zoek zijn naar eenpalmblad servies: milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar wegwerp servies   vervanging voor de standaard plastic disposables, wegwerp bordjes, kommen etc. Deze milieuvriendelijke, volledig biologisch afbreekbare producten zijn gemaakt van palmbladeren. Er zijn diverse maten palmblad borden, bakjes, kommen en schalen. Zelfs bestek wordt er van gemaakt. Palmblad servies is niet alleen milieuvriendelijk en zuiver biologisch. Het is ook nog eens een echt Fair Trade product.

De Areca palmboom

De bron van de grondstoffen voor het palmblad servies is de Areca palmboom in India. Deze bomen groeien bij miljoenen in India. De bladen van deze Areca palmbomen vallen massaal op de grond en worden vervolgens door de lokale bevolking verzameld. Ze worden dan gewassen en onder druk met stoom gesteriliseerd. Vervolgens kunnen ze dan geperst worden in elke willekeurige vorm.

Bij het schoonmaken en persen worden totaal geen chemische stoffen gebruikt of andere stoffen die schadelijk voor het milieu zijn. Vandaar dat alle palmblad servies-delen (bordjes, schaaltjes, bakjes, bestek) 100% milieuvriendelijk zijn. Zelfs op zo’n manier dat je ze na gebruik in de GFT afvalbak kan gooien of op je eigen composthoop. Het palmblad servies is volledig composteerbaar.

Fair Trade

De lokale bevolking werkt mee aan de fabricage van dit biologisch verantwoord product. De palmbladeren producten zorgen dus voor een extra bron van inkomsten voor deze mensen. Dit maakt palmblad servies dus niet alleen een zeer natuurvriendelijk product maar ook nog eens een echt Fair Trade product!

Gebruik van palmblad producten

palmblad borden zijn volledig composteerbaarPalmblad disposables kun je in principe maar één keer gebruiken. Juist omdat er geen chemische of synthetische middelen worden gebruikt die er voor zouden kunnen zorgen dat de borden e.d. lang mee zouden gaan. Het is een puur natuur product zonder conserveringsmiddelen of kunstmatige beschermlagen.

Elk product is puur palmblad. Enkel onder hoge druk met stoom geperst. Een 100% puur natuurlijk product. Een eigenschap die het daardoor heeft is dat het na eenmaal in contact te zijn gekomen met vocht (water, sauzen, soep en vetten/sappen uit vlees, groente of aardappelen enz.) het na relatief korte termijn zal gaan verteren cq afbreken. Uiteraard kun je er rustig een hele avond van eten. Maar je kunt een eenmaal gebruikt bordje van palmblad bijv. niet de volgende dag weer gebruiken. Grote kans is dat het dan al slap is geworden. Tenzij je er natuurlijk grotendeels droge etensmiddelen in gebruikt hebt. Bedenk wel dat je ze dus ook niet kunt afwassen om daarna te her-gebruiken. Het zijn in principe producten voor eenmalig gebruik bij feesten, bbq etc.

Ondanks dat het relatief snel en op een biologische manier afbreekt, kun je gerust een hele avond tafelen met dit servieswerk. Een diep palmblad bordje of kom is bijv. gewoon geschikt om soep uit te eten. Verder is het materiaal ook nog eens bestendig om tot 3 minuten in de magnetron te zetten of zelfs tot 45 minuten in de oven.

Een product met charme

Elk palmblad bord, kom, schaal of bakje is uniek. Elk bordje of kommetje wordt natuurlijk gemaakt van een ander palmblad. Dus bij elk item zijn de nerven weer anders. Ook zuller er vele onderlinge kleurverschillen zijn. De kleuren varieren van heel licht tot donker. Soms uit een egale kleur, dan weer met vlekken. Soms een enkele donkere streek, dan weer grotendeels donker met enkele licht gekleurde plekken. Ook zijn het geen “perfecte” afgewerkte producten zoals plastic of karton dat is wat uit machinale vormen wordt geproduceerd. Palmblad producten hebben een wat ruwer uiterlijk. Borden en kommen zijn bijv. vaak niet 100% rond. Dit hoort allemaal bij het natuurlijke karakter van het product. Het geeft servies van palmbladeren juist een beetje “charme”.

Sterk en stevig bij gebruik

Wegwerp servies van palmbladen is erg sterk. Vergeleken met de standaard plastic of kartonnen wegwerp bordjes lijkt een palmblad bordje wel van dun hout. Het heeft ook een beetje het uiterlijk van hout. Het materiaal is zeer stevig te noemen en toch erg licht. Al deze Areca palmblad producten voldoen ook aan alles eisen die de Voedsel en Waren Autoriteit stelt aan dergelijke producten.

Biologisch afbreekbaar en composteerbaar

Een groot voordeel van palmblad materiaal is dat je het na gebruik gewoon tesamen met de kliekjes voedsel weg kunt gooien in de GFT bak. Of als je zelf je eigen compost verzamelt, kun je het daar bij gooien. Het is tenslotte een 100% biologisch afbreekbaar product

Dus milieubewuste mensen die op zoek zijn naar een goed alternatief voor de plastic of kartonnen disposables en graag een mooi ecologisch en duurzaam product gebruiken, maken met palmblad producten een goede keuze.

Nog even in het kort alle voordelen van het palmblad servies op een rij:

  • Fair Trade product: Draagt bij aan de welvaart van lokale bevolking
  • Milieuvriendelijk product op vele fronten
  • Productie is geheel zonder gebruik van chemicaliën of anderszins milieu-onvriendelijke stoffen.
  • 100% Biologisch afbreekbaar en composteerbaar
  • Water en olie bestendig (niet voor lange tijd).
  • Sterk, stevig en toch licht
  • Mooi uiterlijk
  • Te gebruiken voor vast en vloeibaar voedsel
  • Magnetron bestendig tot ca 3 minuten.
  • Oven bestendig tot ca 45 minuten.

Ook worden er geen bomen gekapt voor het palmblad servies. Alle palmbladeren worden tenslotte pas “geoogst” (verzameld) wanneer zij van zichzelf op de grond zijn gevallen. Dit is een natuurlijk proces wat zich elk jaar voordoet, net zoals bij ons de bomen in de herfst hun bladeren verliezen.

Palmblad servies producten zijn :

  * Ecologisch
  * Duurzaam
  * Natuurvriendelijk
  * Milieuvriendelijk
  * Fair Trade
  * Biologisch afbreekbaar

 palmblad servies: ovaal bord in hart vorm  palmblad bordjes, kommen voro desert, saus, of kleine hapjes, nootjes etc.  

  palmblad borden rechthoek Palmblad bordje 18 cm. palmblad borden 23 cm

 

Nieuws en Akties
Laatste toevoegingen:
Plastic Bierglazen 500 ml.

Wegwerp plastic borrelglaasjes, shotglaasjes 100 cc....

Speelgoed opbergboxen van Sunware in voorraad...

Sunware Water Line emmers met teilen en deksel sets...

EHBO boxen van Sunware...

Opvouwbare boodschappenkratjes met hengsel van Sunware, 24 liter...

Luxe plastic champagneglazen met zilver of goud voetje...

Palmblad Servies: Milieuvriendelijk wegwerp servies...

Sunware Nesta Rollerboxen, opbergboxen met wieltjes...

Nieuwe rubber deurmatten toegevoeged...

Sunware Cakedoos, vershouddoos toegevoegd...

Kunststof Taartdoos toegevoegd...

GOEDKOPE DEKBEDDEN AANBIEDING

Sunware Multibox- opbergbox met inzetbakje

Sunware Gastronorm professionele voedsel containers voor horeca/catering...

Nieuwe Opbergboxen: Sunware Omega

Petline Dierenvoer voorraadboxen...

Sterke hard plastic glazen voor camping of terras...

Nieuwe Rubber Deurmatten...

Gekleurde plastic wijnglazen...

Wegwerp alu/folie ovenschalen en bakjes...

Onbreekbare plastic wijnglazen...

Gekleurde wegwerp plastic champagneglazen...

Plastic borrelglaasjes - shotglaasjes...

Plastic Wijnglazen...

Plastic Champagneglazen...

Plastic longdrinkglazen...

Droogloopmat deurmat

65% Eendendons donzen dekbedden nu in de winkel en onze webshop...

Pagina toegevoegd: Disposables - Plastic Glazen, Borden, Bestek etc..

Magnetrondozen, Diepvriesdozen en andere voedseldozen...

Kunststof mandjes...

Kleine opbergdoosjes vanaf 0,5 liter in de Sunware q-line serie...

Sunware Camperbox en Office Boxen toegevoegd...

Hoofdkussens toegevoegd...

Pagina over Eendendonzen dekbedden geplaatst...

4 Seizoenen Wollen Dekbedden nu in de winkel...